miércoles, 3 de diciembre de 2014

Divideix i venceràs

Els contraris a que el poble de Catalunya segueixi el seu “procés polític cap a la Independència” i es consulti el parer als ciutadans, es freguen les mans de contents.
A Catalunya segueixen els problemes d’entesa entre les forces polítiques. Els partits segueixen anant a la seva i els fets indican que el que menys els interessa es la gent.
Els partits amb més votants al Parlament, CiU i ERC, segueixen mirant-se els seus interessos. Uns han governat durant molts anys i volen seguir manant. Els altres van provar de portar uns pocs anys les mels del poder i ara que sembla que les enquestes els són favorables, volen aprofitar ‘ho per manar. Això és el que sembla que els interessa realment a ells, encara que ho edulcora’n amb discursos que agraden als seus fidels, alhora que intenten sumar al màxim nombre de gent possible cap a la seva formació.
Ara be, la gran majoria de gent que encara no s'han posicionat clarament a favor de la "Independència de Catalunya" estan super-cansats de sentir parlar de "tema únic" durant els últims dos anys.
Si els partits pro-independentistes volen convèncer la gran majoria que encara no s'han posicionat clarament i sense moltes condicions, cal que expliquin d'una vegada el que cadascun d'ells entenen per "Independència de Catalunya". Que ho expliquin a "conferències específiques per a cada sector", seguint una mica el contingut del llibre blanc, obertes a tota la ciutadania, a les televisions i ràdios públiques en prime time, en diaris, en fulletons, per tots els mitjans imaginables. El tema s'ho val. 
Que ho facin amb claredat i profunditat perquè ho puguin entendre tots els ciutadans. Si cal cansar algú, que sigui explicant els seus projectes clarament.
Que expliquin TOTS els temes, fins i tot els susceptibles de treure butllofes.
Que expliquin els pros i contres de ser independents.
Que expliquin com es pretén desenvolupar el temps de transició.
Que donin resposta als múltiples interrogants i "temors" que tenen tots aquests indecisos. 
Que es prenguin tot el temps necessari. Sense pressa però sense pausa.
Aquest gran nombre d'indecisos no volen comprar un bitllet sense saber la ruta, les condicions i avatars del viatge ni la destinació.
No volem votar a cegues. Si us plau polítics, respecteu la nostra intel·ligència!
Expliqueu-nos bé les coses, clar i català:
1.- Que fer: Independència o no i si és que no, què?
2.- Com proposen fer-ho: Temps de transició, estructures d'estat, negociacions amb l'estat espanyol i organismes internacionals.
3.- Quan fer-ho (Timing)
4.- Qui proposen que són les millors persones per fer aquest immens treball responsable-ment, en temps i forma.
Només així podrem formar-nos una opinió, prendre una decisió i ser conseqüents amb ella, conservant-la en el temps, per actuar responsablement d'acord a la mateixa amb perseverança i preparats per suportar totes les penalitats que haurem de passar durant els propers anys.
©JuanJAS